SHOPPING IN PARIS
Interior, decorating, inspiration, life.
6296
post-template-default,single,single-post,postid-6296,single-format-standard,stockholm-core-2.0.8,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

SHOPPING IN PARIS

anetteshus-PARIS-2

 

Shopping i Paris en heldagsbeskjeftigelse. Som motehovedstad og verdensmetropol er byen et paradis for handleglade. Paris har et utrolig utvalg av butikker. Og selv om mye er rimeligere enn i Norge, er Chanel og YSL dyrt også i Paris. Men designersko og kjoler er nødvendigvis ikke det eneste som frister … Paris har mye annet og by på også!

Fredag var vår fridag og shoppedag. Vi forhørte oss med folk som kjente Paris godt, satte flere store kryss på kartet og satte oss i nærmeste taxi. Vil du se hvilke steder vi besøkte?

 

 

anetteshus-PARIS-2-6

 
1. MOTE OG DESIGN

Innenfor det gyldne triangelet (Triangle d’Or) ligger designernes fremste utstillingsvinduer. Orienter deg mot området som avgrenses av avenyene Georges V, Champs-Élysées og Montaigne. Her finner du både Chanel, Dior, Louis Vuitton, Gucci, Dolce & Gobbana m.fl. i nydelige lokaler. Det holdt å vindusshoppe og smugtitte litt inn dørene for vår del *smiler* Men dette fasjonable shoppingstrøket er vel verdt et besøk – uansett lommebok.


anetteshus-PARIS-2-4 anetteshus-PARIS-2-3 anetteshus-PARIS-2-2
.
.
2. HANDLEGATER

Champs-Élysées

Langs Paris’ mest kjente aveny ligger en lang rekke internasjonale varemerker. Amerikansk hurtigmat, spanske kleskjeder og britiske platebutikker til side også en rekke mer eksklusive designere er etablert her. Du finner for eksempel Lacoste, Louis Vuitton, Swatch, Yves Rocher og Morgan de Toi. Zara ligger er stedt midt på. Her gjorde jeg noen gode kjøp;)

Ved Place de la Concorde, ved den nedre enden av Champs-Élysées på nordsiden av Seinen, kan en hoppe på en sykkeldrosje. De sykler deg hele veien opp Champs-Élysées til Triumfbuen. En tur med relativt mye trafikk og støy. Men koselig allikevel;) Shoppe kan du gjøre “motsatt vei”.

 

anetteshus-PARIS-331
På vei oppover Champs-Élysées syklet vi forbi Le Grand Palais, hvor vi var i stort party kvelden før. Et imponerende bygg!
.
.

Le Marais

Et populært strøk med brosteinsbelagte gater, en interessant miks av ulike butikker, lokale kafeer, vinutsalg og grønnsakshandlere. Her er visstnok butikkene åpne på søndager også. Rue des Francs Bourgeois en av de beste handlegatene i dette området.

Tips: har du dårlig tid så blås i Champs Élysées og store kjøpesentre oppdag heller Le Marais! Dette er et utrolig hyggelig strøk, med historisk sus. Her er det fine små kles- og interiørbutikker, noen litt eksklusive, andre litt billigere. Det kryr også av koselige kafeer og restauranter. Stemningen er deilig parisisk her likte vi oss aller best.

 

 

anetteshus-PARIS-349 anetteshus-PARIS-2-13anetteshus-PARIS-2-9

3. MARKEDER

Det finnes tre store antikkmarkeder/loppemarkeder i Paris, som alle er verdt et besøk. Markedene holder til i de gamle delene av Paris, og her kan du finne absolutt alle typer produkter. Vi tok tok en ganske laaang taxitur utenfor sentrum til Saint Ouen ved Porte de Clignancourt. Men på langfredag holdt de stengt selv om alle andre butikker i Paris var åpne den dagen! Gjett om vi ble skuffet!? *sukk*

Vanligvis er imidlertid markedene åpne i helgene og på mandager. Du finner de andre store loppemarkedene ved Porte de Montreuil og Porte de Vanves.

 
4. KJØPESENTRE

Vi var ikke innom noen av de store kjøpesentrene. Det var så fantastisk vær, så vi ønsket å være mest mulig ute vi satt stort sett på fortauscafeer og vandret opp og ned ulike handlegater. Men de store sentrene Galeries Lafayette og Galerie des Champs skal visstnok være flotte.

 

 

anetteshus-PARIS-2-7 anetteshus-PARIS-2-8

 

Paris er fantastisk!
… jeg lengter tilbake allerede.
KLEM
ANETTE
.
.

 

.

.

No Comments

Post a Comment