MIMRING MED ‘EMMELINE’
Interior, decorating, inspiration, life.
48557
post-template-default,single,single-post,postid-48557,single-format-standard,stockholm-core-2.0.8,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

MIMRING MED ‘EMMELINE’

EMMELINE--6

 

// “MIMRING MED …” er en serie innlegg hvor jeg mimrer litt med gamle, herlige bloggvenner om den første tiden som interiørblogger, da “alle kjente alle”. Mange blogger fremdeles, andre har lagt blogghatten på hylla, en del har tatt en liten pause. Håper du også synes det er trivelig med et gjensyn, eller kanskje du oppdager en ny blogg! Heng med! 

 

Cecilie

 

Det er nok riktig å si at “alle kjente alle” i begynnelsen, for det var virkelig bare en liten håndfull som blogget om interiør akkurat da. Men allikevel; det fantest ei som definitivt ALLE kjente! Under sitt alias Emmeline, på en blogg med samme navn, delte Cecilie både interiørtips og humoristiske hverdagsbetraktninger med en hel bloggverden (les: en hel tilhengerskare) Først bare kjent som Emmeline, eller ‘the melon-head-cat’ (ref. profilbildet) Så, da det ble innafor å  stå frem med “fullt navn og eget ansikt”, den blide og morsomme Cecilie, som vi alle sammen ble så glad i. Hun var dronningen av Green gate, prikker og søte blomstermønstre. Og mer trendy enn hun nok liker å innrømme. Det ble stor oppstandelse da hun malte gulvet i gangen hvitt! Og hvem glemmer vel det hvite plastikktreet med lyseblå julekuler? Eller ‘kongleprosjektet’, presentert på direkte-tv ved juletider? Og det må da være hun som oppfant #shelfie? Si hei til Cecilie …

 

EMMELINE--3EMMELINE--2

 

 

1. Hva husker du best fra den første tiden som blogger? 

Jeg oppdaget Den gode feen sin blogg ved en tilfeldighet. Jeg var på jakt etter interiørinspirasjon og ramlet innom den verdenen helt ut av det blå. Jeg hadde bare lest interiørblader tidligere, og bestemte meg for å prøve å begynne å blogge selv. De første bloggene var veldig “hemmelige”. De blogget ikke under eget navn, det var Den gode Feen og Karnas hus og dermed fant jeg mitt alias nemlig Emmeline. I begynnelsen var det en komplisert affære å blogge. Vi måtte drive med HTML koding for å kunne forandre på farger på rammer og størrelser på bilder. Litt etter litt gikk det bedre. Jeg hadde en liste på rundt 20 blogger som jeg besøkte nesten hver dag. Det var ikke noe mulighet til å vite om de hadde oppdatert hvis ikke man hadde besøkt dem. Litt etter litt kom flere og flere på banen, og listen ble lengre og lengre. Så kom NIB på banen litt etter litt ble bloggverdenen revolusjonert i forhold til uttrykk og effektivitet … man hadde lister som oppdaterte seg etterhvert som man oppdaterte bloggen og folk ble opptatt av brukersnitt, tall og antall lesere. Bloggverdenen har forandret seg enormt siden jeg startet .

 

2. Hvorfor begynte du å blogge og hva blogget du mest om?

Jeg begynte å blogge for å komme i kontakt med andre som var opptatt av interiør, jeg syns det var et kjempeartig forum. … Etterhvert begynte jeg å blogge mer om hverdagslivet mitt og opplevelser jeg hadde i hverdagslivet, artige historier fra virkeligheten. Som regel var historiene pyntet med bilder av kopper, blomsterbuketter eller annet…

 

EMMELINE--5

 

 

3. Kort oppsummert; hva har skjedd siden bloggstarten?

Etterhvert som bloggeverdenen ble mer og mer profesjonalisert kjente jeg at jeg mistet litt piffen. Jeg var ikke så veldig opptatt av å ha mest mulige lesere, og jeg ble veldig stresset når det plutselig dumpet inn reklameprodukter i postkassen min hjemme. Da følte jeg at jeg måtte skrive om disse, selv om jeg ikke egentlig hadde noen spesifikk mening om det jeg hadde fått. Etterhvert begynte folk å selge reklameplass, og da kjente jeg at bloggingen begynte å bli såpass kommersialisert at det ble feil for meg å fortsette. En annen ting var at jeg på mange måter ikke var så veldig opptatt av trendene som kom og gikk… Plutselig var shabbyshic blitt harry og Hayhånd blitt trendy, i neste omgang var Hayhånden harry og Kählervase trendy, vips så er Kähler harry ( vi vil vel ikke ha det som naboen har) og så er cubusvase trendy, helt til den er harry og så går no dagan … For min del står GreenGate-koppene mine fint i skapet enda. Jeg drikker både kaffe og te fra dem hver dag til frokost, selv om hjemmet mitt har endret seg en del fra da prikkene hadde sin storhetstid hjemme hos oss.

 

5. Hva er din favoritt-interiør-dille om dagen?

Min favoritt interiørgreie for tiden? Tja, Jeg kjøpte meg et bilde av Gitte Brandt til jul. Jeg har ønsket meg det i ti år, helt siden jeg begynte å blogge … og endelig tok jeg meg råd til å kjøpe det. Er superfornøyd med å få det opp på veggen. Ellers har jeg ikke forandret så mye hjemme de siste to årene. Jeg hiver meg ikke på trender, men holder meg stort sett til det jeg har og som fungerer. Datteren min derimot har akkurat kjøpt seg en ny Hans Wegner spisestuestol, som betyr at hun må spise knekkebrød i et halvt år og fryse i studenkollektivet pga prisen. Skal man le eller gråte? Jeg vet ikke helt, men en ting er sikkert, eplet faller som regel ikke så langt fra stammen.

 

6. Er det noe du savner fra tiden som blogger?

Tja. Av og til når jeg opplever noe sprøtt, så tenker jeg at det hadde jammen blitt en god blogghistorie. Men, men….

 

EMMELINE-EMMELINE--11

alle foto: emmeline

 

 

Cecilies blogg finner du her
– følg Cecilie på instagram.

 

Ha en herlig, ny uke!
KLEM
ANETTE

Tags:
14 Comments
 • Beate

  March 15, 2016 at 9:15 pm Reply

  Herlig! Har kost meg med mange morsomme blogginnlegg fra denne dama :)

  • ANETTESHUS

   March 16, 2016 at 12:10 pm Reply

   Ja, ikke sant! Agurkmannen glemmer jeg aldri ;D

   Ha en fin dag, Beate!
   KLEM
   ANETTE

 • Trine

  March 15, 2016 at 10:21 pm Reply

  For ett herlig gjensyn ☺ Emmeline va en av de første bloggan æ bynte å følge da æ tok steget inn i bloggverden ☺ Ei herlig dame rett å slett ♡

  • ANETTESHUS

   March 16, 2016 at 12:09 pm Reply

   Så hyggelig at du synes det. Det synes jeg også! :)

   Ha en fin onsdag!
   KLEM
   ANETTE

 • Linda

  March 16, 2016 at 9:41 am Reply

  Så gøy å lese om E.Var innom hennes blogg hver dag:)

  God påske!

  Klem Linda

  • ANETTESHUS

   March 16, 2016 at 12:06 pm Reply

   Ja, den er verdt å lese, selv om den ikke er blitt oppdatert på en stund ;)

   God påske til deg også!!
   KLEM
   ANETTE

 • Mette

  March 16, 2016 at 10:58 am Reply

  Så kjekt å lese. Ja hun var en av dagens høydepunkter. Hun har gitt meg mer enn en latterkrampe. Herlig dame. Savner veldig hennes blogginnlegg som hele familien koste seg med (les høytlesing).

  • ANETTESHUS

   March 16, 2016 at 12:05 pm Reply

   Haha, Ja, uten tvil en herlig dame, som mange savner! Håper å se henne tilbake igjen!

   Ha en fortsatt fin uke!
   Takk for hilsen :)
   KLEM
   ANETTE

 • Monica

  March 16, 2016 at 11:58 am Reply

  Herregud som jeg savner den dama og historiene hennes! Hun var en av de første bloggerne jeg oppdaget og som jeg leste fast. Historiene hennes har lyst opp mang en grå dag. Helt fantastisk ?

  • ANETTESHUS

   March 16, 2016 at 12:04 pm Reply

   Ja, ikke sant ! Så enig med deg. Bloggverden er ikke helt den samme uten Emmeline! Jeg “jobber med” å få hene på banen igjen. Vel, vi får se. Kryss fingrene!

   Ha en fin dag!
   KLEM
   ANETTE

 • Amalie Fagerli

  March 16, 2016 at 12:05 pm Reply

  OMG for ei herlig dame! Savner de morsomme innleggene hennes og det ultrakoselige interiøret hun delte med oss :)

 • Glassveranda

  March 17, 2016 at 7:48 pm Reply

  Ha, ha, ja denne dama er helt RÅ, man ble nesten litt avhengig faktisk, jeg bare “måtte” innom for å lese om all galskapen hun fant på. Det var hun som fant opp skrivesjangeren “Interiørbilder-presentert-i-et-blogginnlegg-med-“tilhørende”-tekst-uten-sammenheng-med-bildene”, et litt forvirrende konsept men det fungerte heeelt utmerket hver gang! :D Veldig gøy å lese denne mimreserien din, Anette!
  Ha en fin kveld!
  Klem, Ann.

 • Tone

  March 17, 2016 at 10:07 pm Reply

  Fantastisk gjensyn. Lo så jeg grein av flere av hennes innlegg;)

 • Refleksjon på livsvegen

  March 20, 2016 at 12:39 am Reply

  For ein kjekk serie du har starta med!
  Og Emmeline har eg ofte tenkt på.
  Kjekt å lese litt om korleis ho opplevde blogginga si.
  Saknar henne!

Post a Comment