MALER I STUA (BIG TIME)
Interior, decorating, inspiration, life.
46649
post-template-default,single,single-post,postid-46649,single-format-standard,stockholm-core-2.0.8,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

MALER I STUA (BIG TIME)

anetteshus-living-room-painting-04456

 

Først; tusen takk for mange supre tips og tilbakemeldinger på instagram i dag!

Det males i stua! Hmmm. Jeg hadde jo store planer om å tapetsere, som noen av dere kanskje husker. Men ettersom det viste seg å bli ufattelig mye jobb å fjerne den gamle, og min kjære aldri så ut til å få tid (eller lyst) til å begynne det nøysommelige arbeidet, havnet den fine tapeten i Oslo i stedet ;) Så altså; da ble det maling! For DET fikser jeg nemlig selv! Og nå er jeg MER enn utålmodig *smiler*

Jeg har svingt malekosten på veggen inn mot kontoret i dag (i full fart, sånn ca ett strøk). To ulike farger …
navn4

 

… ‘Sommerdrømmer’ til venstre, ‘Kalkgrå’ til høyre (farger jeg allerede hadde “liggende”) Helt til høyre skimter du kanskje ‘Skumring’ (som ble alt for kald/blå her hos meg). Det er så vanskelig å finne riktig nyanse! Jeg er helt i villrede!! Gråfarger har det med å “suge” farger fra omgivelsene, på veggen blir de blir sjelden lik fargeprøven man ser i butikken. Dessuten så forandrer de seg jo med lyset.

 Ikke for kald, ikke for beige, ikke for rød, ikke for mørk, ikke for lys. Haha. Jeg får nok bare fortsette å lage prøveoppstrøk. Disse har jeg testet så langt:

navn

… må nok tenke litt mer på det i morgen – i dagslys;)

 

anetteshus-living-room-painting-04459-2

 Jeg har vel allerede bestemt meg for å ha ‘Sommerdrømmer’ på denne veggen, som på kontoret. Så deilig med en litt mørkere nyanse (den blir nesten sort i dunkelt lys) Men hva skal jeg da ha på de andre veggene?

 

Blir glad for tips altså!
Har du en favoritt-grånyanse?

KLEM
ANETTE

 

6 Comments
 • Ane

  November 11, 2015 at 11:05 pm Reply

  Tidløs er en nydelig lys gråfarge med et lite slør av gult i seg. Derfor blir den ikke kald. Den går heller ikke over i lilla eller blå i dagslys. Den går fint sammen med farger som gråharmoni , antikkgrå (mellomgrovt) eller grå skifer (mørkest ) . Lykke til!

  • ANETTESHUS

   November 11, 2015 at 11:19 pm Reply

   Ah, den høres jo helt perfekt ut! må teste den også :))) Takk for tips! klem

 • Reinert

  November 11, 2015 at 11:45 pm Reply

  Fargekode 2002-y skifter ikke farge. Brukt den flere steder

 • Engelsrud

  November 12, 2015 at 7:34 am Reply

  Synes du skal gå for sommerdrømmer! Har mye grått i huset, og skal male trappa og hadde tenkt å male den også grå, men så begynte jeg å tenke litt på blått (siden det er min yndlingsfarge og jeg ikke har den noe annet sted). Kom så til malebutikken og de fortalte at grått og blått er det vanskeligste i forhold til lys og at de skifter fort farge, så de anbefalte fargeprøver i såfall. Det har ikke jeg tålmodighet til. Så da ble det grønt faktisk! To dempede grønnfarger, en litt lys og en mørk. Tror det kommer til å bli knallfint. Du vil ikke prøve grønt du også da? De var jo så fine de grønne gamle dørene dine! :) Lykke til med valget av farger hvertfall, vanskelig uansett! :)

 • Margrethe

  November 12, 2015 at 7:57 am Reply

  Snedråpe S2002-Y ble verken blå eller lilla hos meg. Ellers er det en gråfarge som heter Ascott 2203-Y13R som er en smule varmere enn Snedråpe :)

  • ANETTESHUS

   November 12, 2015 at 10:37 am Reply

   Hei, Margrethe. Takk for tips! Noterer det ned ;) … jeg har to andre grånyanser å ta hensyn til, så det er litt kinkik å finne den rette nyansen, har jeg funnet ut! Ah!

   Ha en fortsatt fin torsdag!
   KLEM
   ANETTE

Post a Comment