DRØMMEFABRIKKENS FOTOTIPS; Actions
Interior, decorating, inspiration, life.
6174
post-template-default,single,single-post,postid-6174,single-format-standard,stockholm-core-2.0.8,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

DRØMMEFABRIKKENS FOTOTIPS; Actions

Hei, dere. I dag skal Silje lære oss hvordan vi kan redigere bildene våre i photoshop, nesten uten å løfte en finger. Jeg gleder meg veldig – for dette er helt nytt for meg;) Synes du dette høres spennende ut, du også?! Les videre …

 

Hei! I dag skal jeg jeg fortelle litt om hva photoshop actions er, og hva de gjør. Photoshop er et stort og avansert program å sette seg inn i. Det finnes antagelig like mange måter å redigere bilder på som det finnes brukere av programmet. Mange som åpner programmet for første gang vil desverre bli overveldet og gi opp. Det er, for mange, ganske skuffende at det ikke finnes en spesifikk knapp som gjør bildene om til sorthvitt, eller får fargene i bildet til å poppe slik de er vant til i programmer som picasa eller andre enkle redigeringsprogrammer.

Heldigvis finnes det en løsning for de som ikke har noe stort ønske om å lære seg seg avansert bilderedigering på egenhånd. Løsningen heter «photoshop actions». En photoshop action er ganske enkelt en snarvei som gjør at du kan trykke på en knapp og deretter blir bildene ferdig redigert uten at du trenger å gjøre noe annet enn å se magien utfolde seg på skjermen. Problemet er bare det at det finnes utrolig mange dårlige actions der ute som får bildene dine til å se alt annet enn bra ut.

Men fortvil ikke, jeg skal lede dere til noen gode nettsteder som dere kan kjøpe og laste ned gode actions. Mange av disse nettstedene forklarer hvordan man installerer dine splitter nye actions i photoshop slik at du kan ta de i bruk. Dermed vil jeg ikke gå nærmere inn på installasjonen i dette innlegget.

Det er imidlertid viktig å merke seg at ikke alle actions passer til alle typer bilder, og at «less is more». Jeg ser ofte eksempler på overbruk av photoshop actions, og resultatet ser sjelden/aldri bra ut. Når jeg bruker actions, bruker jeg kun actions som jeg kan regulere styrken på selv. Og jeg bruker sjelden styrker over 20 prosent. Styrken regulerer man i layerspaletten som du kan se her:

 

Reguler styrken på effektene ved å justere «opacity» i layerspaletten.
Før og etter florabella action
Før og etter action fra MCP
Før og etter Florabella
Før og etter My Four Hens

 

Til slutt noen linker til gode nettsteder med kvalitetsactions som du kan kjøpe, eller laste ned freebies fra:Kobling

  • Actions fra MCP

 

 

Lykke til med redigeringen!

Klem fra Silje

 

 

p.s. Nå gleder jeg meg veldig til snart å kunne presentere gjesteskribentene mine på “nye Anetteshus” det dukker nemlig opp flere dyktige og spennende gjester til høsten;) Hurra!

Klem klem

No Comments

Post a Comment