BIRD’S NEST
Interior, decorating, inspiration, life.
35809
post-template-default,single,single-post,postid-35809,single-format-standard,stockholm-core-2.0.8,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

BIRD’S NEST

 

ANETTEHSUS.COM-china-2-12

 

Hei! Blir du med på en liten “digital resise” til Kina? Jeg har bladd litt i gamle feriebilder og har lyst til å dele noen ferieminner med dere … har laget en liten “serie med innlegg” fra den fantastiske turen vår til Kina for et å par år siden. Vi begynner i Bejing, før vi tar tar turen opp i fjellene til det fantastiske designhotellet Commune by the great wall og senere tar en titt både på det historiske og moderne Kina.

 

I disse OL-dager er det kanskje naturlig å starte her i Kinas Olympiapark i Beijing. I Olympiaparken, et digert grøntområde like nord for Den forbudte by, ligger det mange ulike arenaer. Beijings styresmakter må flytte på 350 000 mennesker som bodde i området for å gi plass til sportsanleggene (som heldigvis fikk nye boliger et annet sted) Utvilsomt et glansbilde av Kina. Men det var skikkelig stas for den lille spydkasteren vår, som feiret 11-års dagen sin i Beijing, å se arenaen der idolet Thorkildsen vant OL-gull i 2008. Foran 91 000 tilskuere! Det enorme stadionet, også kalt Fugleredet, ble tegnet og bygd av det sveitsiske arkitektfirmaet Herzog & de Meuron. Det var en helt spesiell opplevelse å gå inne i denne stålkolossen av et bygg med et 36 kilometer langt og et 45 000 tonn tungt nett av stålbjelker.

.
ANETTEHSUS.COM-china-2-7ANETTEHSUS.COM-china-2-8ANETTEHSUS.COM-china-2-4 ANETTEHSUS.COM-china-2-11

ANETTEHSUS.COM-china-2-6 ANETTEHSUS.COM-china-2-5ANETTEHSUS.COM-china-2-9

photo:anetteshus 

 

KLEM på en søndag!
ANETTE

 

No Comments

Post a Comment