A N E T T E S H U S . C O M

May 31, 2013 VILD MED DRIVHUSE / 2 Posted In: Claus Dalbys Hageliv, Garden and Outdoor living

.
I går var dagen for litt hagearbeid. Gressplenen begynte å ligne en eng, og i blomsterbedene sloss ugresset heftig om plassen med peoner, rosebusker og kattebæsj! Jeg gleder meg alltid til hagesesongen. Men joda, jeg ser da min begrensning. Hagen blir på langt nær så frodig, snasen og flott som man hadde sett for seg når plantene gikk i jorden ;)) I alle fall ikke med det første. Vel, uansett; motet er gjerne på topp igjen etter å ha tittet innom CLAUSDALBY.DK. Jeg blir alltid like inspirert og i godt humør av å få “vandre litt rundt” i Claus sin fantastiske hage!
.
Og hurra – i dag får vi se hvordan Claus Dalbys vakre, nye drivhus ble til  …
.
.

 

20121113_152035

 

Jeg er så heldig at bo med skoven som nabo, men i årets første måneder betyder det en del skygge. Derfor kan man først fornemme varmen i mine to første drivhuse i marts. Det nye drivhus’ placering er optimal i forhold til solen.

 

Når jeg får en idé om et projekt, er der ikke lang tid fra tanke til handling. Inden udgangen af august blev træerne fældet, og snart kunne byggeriet gå i gang. Det blev hurtigt bestemt, at huset skulle være kvadratisk, fordi det ville passe godt til pladsen, og derfor var et pyramidetag et naturligt valg. Ind mod vore to naboer blev der bygget støttemure af brosten, fordi grunden her ligger noget lavere.

 

 

.

Afstanden til skel blev tre meter, og derved opstod der et fint areal bagved huset, som vi kommer til at bruge til at potte planter op etc. etc. I en have som vores er der meget logistisk arbejde, og det er en usigelig glæde at have gode arbejdsforhold. Ikke blot for mine gartnere, men også for mig.

 

20121012_112822

 .

Da grunden var ryddet og fundamentet muret, kom drivhusfirmaet med et stort stålskelet, og da det blev sat op, var projektet lige pludselig meget håndgribeligt. Nu kunne man se, hvor stort huset ville blive. Det virkede lige tilpas.

 

20121204_153244

 .

Landskabsarkitekt Kjeld Slot, der er min ’kunstneriske vejleder’, hjalp med tegningerne, og han kom med den geniale idé at bygge huset med to identiske indgangspartier – mod øst og mod syd. Et drivhus med det udtryk har jeg ikke tidligere set.

20121204_155302

 .

Der er noget meget gedigent ved drivhuse med muret sokkel, så det var et klart valg, og samtidig valgte vi også murede bagvægge mod nord og vest. Dels er de smukke, og dels akkumulerer de solens varme.

.

Allerede da jeg besluttede mig for projektet, stod det mig klart, at det skulle være et vinteropvarmet hus, og derfor blev sokkel og mure bygget med isolerede sten. Til vinduerne blev der brugt termoglas.

 

20121218_120036

 

Dagene og ugerne gik, og drivhusfolkene havde travlt. Der er rigtig mange hjørner på sådan et hus, skal jeg hilse at sige!

 

20121220_165934

 

Et par dage før jul blev huset lukket, og så gik håndværkerne på ferie. Fra begyndelsen havde jeg håbet, at jeg skulle bruge juledagene til at indrette huset, men sådan blev det ikke. Men jeg gik over i huset flere gange hver dag for at fornemme stemningen. Og jeg skal love jer for, at jeg var glad …

 

 

claus_signatur

_______________________________

Skjermbilde 2013-03-10 kl. 22.19.31
________________________________

CLAUSDALBY.DK
________________________________
CLAUS DALBY PÅ FACEBOOK
________________________________
LES MER OM CLAUS HER
________________________________

.

 

 

ps. neste gang får vi se hvordan Claus velger å innrede det nye drivhuset. 

.

READ MORE ABOUT: Claus Dalbys Hageliv, Garden and Outdoor living ,,
2 Comments

  1. tre-engler.blogspot.com • May 31, 2013

    Wow...for et drivhus:)
    Nesten et hus det der:)
    Ha en herlig kveld
    Klem Merete Reply


    • ANETTESHUS • June 2, 2013

      Ja, det er fantastisk flott!

      Ha en fin dag!
      Stor KLEM Reply


Tusen takk for din kommentar!

Leave a Reply