A N E T T E S H U S . C O M

May 24, 2011 STEDER Å SPISE OG DRIKKE I ROMA Posted In: Food&recepies, Rome, Travelling, Visiting Spaces

Mat er en livsstil i Roma. Roma har en lang tradisjon med kraftig hjemmelaget mat, for det meste basert på lokale råvarer. Spisestedene ligger spredt overalt i byen, det finnes gode og bedre, billige og dyre - det skal faktisk vanskelig gjøres å finne et dårlig spisested. Men ofte hører de billige til de bedre. De typiske “turist-spisestedene” er ofte de dyreste.

Vi ønsket å spise der romerne spiser - på de autentiske, romerske spisestedene – og hadde derfor forberedt oss godt på forhånd ... Ved hjelp av reiseguider og gode bloggvenner var spisestedene avmerket på kartet allerede før avreise;) p.s. Disse spisestedene er alltid godt besøkt, så vi gikk innom litt tidligere på dagen - eller dagen før – og bestilte bord (evt. be hotellet ringe og bestille bord dagen i forveien)

 


PRIMA COLAZIONE (FROKOST)

Frokosten er svært enkel. Romerne tar vanligvis en cappuccino eller en caffè latte (p.s. dette er kun morgendrikker; etter lunsj drikker romerne espresso) og en cornetto (en croissant, servert naturell eller fylt med eggekrem el. sjokolade) Hmmm. Dette minner om den franske frokosten ... Hvor er solmodne tomater og frisk frukt? Det burde jo bugne?! Huff! Jeg hoppet som regel over frokosten og sov litt lenge i stedet;)

Tips: kjøp evt. litt frukt som du kan ha i kjøleskapet på hotellrommet - super breakfast in bed *smiler*

 


PRANZO (LUNSJ)

Romerne spiser lunsj kl.13-14. Etter kl.15 er det siesta, og kjøkkenet stenger (p.s. dette gjelder kun de tradisjonelle, romerske spisestedene. De “typiske turiststedene” holder åpent hele dagen) Hva spiser romerne til lunsj? Ofte en pasta- el. risrett, selvfølgelig med god vin til.

Tips: Spis lunsj i området rundt Piazza della Rotonda, Piazza Navona eller Piazza Campo dei Fiori (blomstertorget) Forhør deg litt for å finne de stedene der romerne spiser lunsj – det er ofte de beste og rimeligste stedene. P.s. Unngå blomstertorget etter lunsjtid, da ryddes de fleste matbodene bort og torget er rotete, illeluktene og lite sjarmerende. Senere på kvelden er det derimot helt ok å ta turen innom igjen -og blomsterbodene er som regel fremdeles fremme.


Alfredo al Pantheon – risrett til forrett, pasta til hovedrett – godt:)

 


CENA (MIDDAG/KVELDSMAT)

Det var ikke bare lett å forstå det italienske systemet for å bestille mat (heldigvis har min kjære vært i Italia mange ganger tidligere;) Menyen er 4-delt. Første rett er antipasti; dette betyr ofte en kald appetittvekker, f.eks. melon og skinke. Så kommer primi; som nesten alltid er pasta eller suppe. Secondi er som r
egel en kjøtt- el. fiskerett (ønsker du grønnsaker el. poteter som tilbehør må du be spesielt om det) Dolce; desserten er is eller ulike kaker. P.s. Du trenger heldigvis ikke bestille 4 retter. Det holder med en forrett og en primi el. secondi f.eks.

Ingen italiener med respekt for seg selv kunne drømme om å spise ute før kl. 20-21;)

 

 

Broen Ponte Sisto over Tiberen

 

Tips: Spaser over broen Ponte sisto og spis middag i den sjarmerende bydelen Trastevere. Her hersker en helt spesiell stemning man ikke finner andre steder. Kirken Santa Maria er sentrum i et edderkoppnett av smug og smågater, fylt med spisesteder, kroer, barer, vakre middelalderhus og jazzklubber.GELATERIE (ISBARER)

San Crispino

CAFEER/KAFFEBARER

Caffè Tazza D’Orro
Caffè S.Eustachio
Camillioni S.Eustachio
Caffè Greco

Tips: Er det strålende vær og man ønsker å spise lunsj i det fri, kan man kjøpe med seg litt godt brød, god ost, vin og frukt og ta T-banen opp til vakre Borghese Gardens, Romas mest kjente grønne oase. Her vokter kollosale pinjetrær over vakre fontener og historiske marmorbysterOg is smaker jo alltid godt;)

 

 

Borghese Gardens
Buon Appetito!

Klem klem

READ MORE ABOUT: Food&recepies, Rome, Travelling, Visiting Spaces
24 Comments

Tusen takk for din kommentar!

Leave a Reply