PROSJEKT:GULV – TIPS OG RÅD
Interior, decorating, inspiration, life.
32816
post-template-default,single,single-post,postid-32816,single-format-standard,stockholm-core-2.0.8,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

PROSJEKT:GULV – TIPS OG RÅD

1

 

Jeg lovte å dele noen gode tips og råd med dere når gulvet var ferdig … Først var planen å male eikeparketten vår hvit, men nå kunne jeg ikke vært mer happy for at vi valgte å slipe og behandle med olje i stedet. Sammenlignet med glatte, malte eller lakkede gulv er et oljet gulv varmt og behagelig å gå på. Det både ser og føles lunt og varmt, og treverkets naturlige variasjoner synes.

 

Hva gjorde vi?  Etter å ha googlet litt og konkludert med at “hvermannsen ikke alltid fikser dette best selv”, la vi jobben ut på mittanbud.no (beste tips!) Jeg ble overrasket over de store prisforskjellene (flere håndverkere skulle ha det dobbelte av det vi betalte) Vi tok kontakt med dyktige (og veldige trivelige) far og sønn i GULV OG SLIKT   – resultatet ble helt supert!

1. gulvet ble først slipt med tre ulike korninger, kantene ble slipt med egen kantmaskin, deretter ble kantene slipt med to ulike korninger med en eksentermaskin.

 

2. det slipte gulvet ble behandlet med 2 strøk med Monocoats Pre Colour (Colorado Nordic White) Vi testet flere produkter før vi til slutt landet på denne behandlingen  – det eneste som gav den deilige ultramatte finishen! Produktet er vannbasert og har en åpningstid på ca 5 min (med åpningstid menes hvor lenge man kan jobbe med produktet før det tørker)

 

3. når gulvet så var tørt, la vi et toppstrøk med  Monocoats Super White olje  for å gjøre gulvet holdbart og motstandsdyktig mot flekkerBåde precolour og olje ble påført med pad.

 

4. oljen fikk ligge og trekke ned i treverket før en hvit pad ble brukt for å fjerne alle overflødige oljerester. Til slutt gikk man over gulvet med et håndkle under en pad for å polere/tørke over gulvet.

 

5. gulvet fikk tørke / herde i to dager før vi så smått begynte å flytte inn igjen (tips: plasser litt papp el.l. under møbelbeina – kan fjernes etter et par uker)

 

 

Nyttig å vite …  

 

Både furu, gran og eikegulv egner seg godt til sliping og behandling med hvitpigmentert olje. Har du gulv i en mørk tresort kan det være vanskelig å få gulvet lyst (men det kan være lekkert med et grått eller sort gulv også:) Det er enklere å reparere skader i et oljet gulv i forhold til lakkerte eller malte. Et inntrykksmerke/dump i treverket kan enkelt repareres ved å legge en fuktig klut over skaden og “dampe” opp treverket med et strykejern. Et oljet gulv trenger mer vedlikehold enn et lakkert eller malt gulv (men det finnes gode spesialprodukter) monocoat finnes hos Tip Top as i Oslo, Parkett Partner i Brummendal har agenturet

 

 

Vil du gjøre jobben selv finner du gode tips f.eks. HER

 

 

Ha en fin kveld! Veldig trivelig hvis du vil dele dine tips også.
Og spør i vei hvis du lurer på noe :)
KLEM
ANETTE

 

23 Comments
 • Toves Sammensurium

  November 22, 2013 at 12:05 am Reply

  Oj oj oj for en forskjell,det ble rålekkert :)
  Hadde det bare gått an med laminat også,men må nok skifte gulv!!!!
  Kjempetips for mange dette!!!!!
  God helg flinke du!!
  Toveklem :)

  • ANETTESHUS

   November 22, 2013 at 1:20 am Reply

   Hei, Tove! så hyggelig at du likte det, søte deg. gleder meg til å få ting på plass igjen.

   ha en fin fredag!
   KLEM

 • Ninas hjem

  November 22, 2013 at 12:54 am Reply

  Oioioioi, det ble jo kjempelekkert!!!!!!!!!!!!!

  • ANETTESHUS

   November 22, 2013 at 1:18 am Reply

   tusen takk, Nina! så koselig å høre. deilig med litt forandring :)

   ønsker deg en super ukeslutt!
   KLEM

 • Mette

  November 22, 2013 at 7:03 am Reply

  God morgen. Ja du, dette ble kjempefint. Vi har tenkt på det samme i flere år.. Det blir jo helt nytt gulv! Da må du ha en riktig fin dag og ikke minst god helg. I dag gleder jeg meg til å få besøk av gutten som er i militæret, kjøttkaker skal selvfølgelig lages, og fikk og klar beskjed om at grandiosaen måtte ligge klar i frysen :-)))
  Klem fra Mette

  • ANETTESHUS

   November 22, 2013 at 8:45 am Reply

   Hei, Merete. Ja, det føles og ser ut som et nytt gulv. Fint med litt forandring. Og deilig at det ble vellykket (etter 5 år med venten og lengten;))

   Sååå koselig å få besøk av poden. Betryggende å høre at de helst spiser mammas mat , selv når de blir store og voksne. Kos deg masse i helgen!
   KLEM

 • Natalie

  November 22, 2013 at 8:08 am Reply

  Så lekkert:-) vårt eikegulv er snart 4år, angrer meg ihjel på det, er det lov å fornye det “allerede”!?:-p kan jeg spørre hva det kostet? Vi har ca 200kvm med dette gulvet, men kan evnt bare ta stue,kjøkken,spisested om det er dyrt, litt vanskelig å gjøre det selv?! Mannen mener det er like billig å skifte hele gulvet serdu og det gjør Jan ikke med det første…jeg tenker jeg må en farge med kanske litt grå skjær i, siden alt går i grått her..

  • ANETTESHUS

   November 22, 2013 at 8:55 am Reply

   Hei, Natalie. Vet alt om å angre seg ihjel *ler* Var så sliten etter en lang byggeperiode, at jeg bare valgte et gulv (uten å følge hjertet og det som var planlagt i utgangspunktet. Vårt gulv er 6 år nå. Jeg synes jo det er litt tidlig også. Gulvet var jo like pent, men fargen helt grusom! Men du ; ta en telefon til Gulv og slikt (tlf.nr i innlegget) for en uforpliktende prat. Pris avhenger litt av type gulv og type behandling. Jeg la jobben ut på mittanbud.no (anbefales!) og ble veldig overrasket over at det var så store forskjeller i pris. Noen tok doble prisen av det vi betalte.

   Jeg fant ut at det ikke ble billigere å skifte hele gulvet. Mye jobb – gammelt gulv på fjernes først + lister fjernes og monteres etterpå. Mitt beste tips; test mittanbud.no

   Ha en strålende helg!
   Og lykke til med gulvprosjektet!
   STOR KLRM

 • Svenngården

  November 22, 2013 at 9:43 am Reply

  Så utrolig fint det ble Anette! Inspirerende altså :)

  God helg!
  Klem

  • ANETTESHUS

   November 22, 2013 at 9:58 am Reply

   Tusen takk, søte! Så koselig å høre ..

   Fin fredag til deg og dine!
   KLEM

 • Anette

  November 22, 2013 at 11:37 am Reply

  Så flott det ble!!♥ Her skal tipsene skrives ut, oppbevares og brukes om en stund ( skal bare la siste lille bebis i gjengen her få slite litt mer på påskegulvet vårt før vi gjør det :-)) Tusen takk for supertips!!

  • ANETTESHUS

   November 22, 2013 at 12:47 pm Reply

   Hei, Anette! Takk for koselig hilsen! Så trivelig at du synes dette var nyttig :) Kjenner meg igjen, ja. Påskegulv + barn er en super kombo ;)) Det skal jo være praktisk også. Funket i alle fall fint her;) Og da er det ekstra moro å forandre litt, når ungene har vokst fra “leke på gulvet-alderen”.

   Ha en super helg!
   Og masse lykke til med framtidige gulvprosjekt!
   STOR KLEM

 • Lisa Marie

  November 22, 2013 at 9:37 pm Reply

  Takk for gulvtips Anette:) Har vist til mannen, vi tenker jo å bygge på om tid og stunder å har egentlig tenkt mer på hustegninger enn det orange eikegulvet vi la nytt for 7 år siden….ser ikke ut i tåka så kanskje jeg klarer å lure han til å slipe ned gulvene bare sånn for morro skyld??? Haha! Ser ut som du har det fint på tur også :) Nå skal jeg gå å irritere meg hinsides over at ene julestrømpa peker FEIL vei i forhold til de to andre….minsta på 1 måtte jo få hun også å ikke lett å huske om det var høyre el venstrehendte disse strømpene….
  God helg:)

 • Marit

  November 24, 2013 at 10:26 pm Reply

  Det ble skikkelig lekkert! Tydeligvis ingen grunn til å tro at det dyreste alternativet automatisk er det beste. Men når man har tenkt på saken en stund vil jeg tro at ganske mange alternativer har vært vurdert… Sånn er ihvertfall jeg :-) Blir nok deilig å bli kvitt pappen under stolbeina snart!
  Fortsatt god søndag :-)

  • ANETTESHUS

   November 25, 2013 at 12:19 am Reply

   Tusen takk, Marit – så koselig at du likte det! Ja, jeg har hatt god til til å vurdere mange ulike alternativer *smiler* men så ble det heldigvis fint til slutt.

   Ha en strålende, ny uke!
   Takk for koselig hilsen.
   KLEM
   anette

 • Cathrine Elders

  February 5, 2014 at 4:51 pm Reply

  Hei. Du verden så flott gulvet ble Anette !!. Her fikk jeg mange gode råd mot vårt tregulv, som absolutt trenger å pusses opp. Vårt tregulv er fra året 95. Det har holdet seg godt, men nå er grensen nådd:) jeg har vært i tvil lenge på hva vi skulle gjøre med det. Det var i utgangspunktet lutet. Valget har stått i mellom å male, eller å olje med noe lys farge. Tusen takk for gode råd!
  Samtidig må jeg si at jeg er imponert over hva du gjør med bloggen din, og hvordan du gir ideer og deler med oss!
  Fortsatt god onsdag kveld:)
  Mvh Cathrine

  • ANETTESHUS

   February 5, 2014 at 6:03 pm Reply

   Hei, Cathrine! Tusen, tusen takk for kjempekoselig hilsen altså! <3 Så gøy at dette var nyttig og isnpirerende! Vi er i alle fall veldig fornøyd med resultatet. utrolig hvor stor forskjell det ble med lyse, nøytrale gulv.

   Fortsatt fin kveld til deg!
   STOR KLEM

 • Kristine

  March 13, 2014 at 1:39 pm Reply

  Kjempelekkert gulv!!:) Hvor er forresten den brune tapeten i bakgrunnen fra? Den så veldig fint ut:)

  • ANETTESHUS

   March 13, 2014 at 5:43 pm Reply

   Hei Tusen takk for koselig hilsen, Kristine. Så gøy at du liker gulvet! Du, den tapeten er fra Borge .. men den er dessverre ikke i produksjon lenger.

   Fin torsdag !
   KLEM
   ANETTE

 • humla

  September 9, 2014 at 6:46 pm Reply

  Hei.
  Hvordan har det gått med gulvet ditt? Like fornøyd fortsatt? Ser utrolig flott ut som nybehandlet. Skal igang selv, og usikker på valg av produkter….
  Mvh Humla

 • kjersti

  October 2, 2015 at 3:03 pm Reply

  Hei
  Gulvet ble virkelig fint, men jeg lurer på om dere vurderte å lute gulvene i forkant istedet for å bruke precolor? Og så lurte jeg på om oljen gav matt resultat eller om det er precolor som primært matter overflaten?
  Prøvde dere andre typer olje som ikke gav et matt resultat?

  • ANETTESHUS

   October 2, 2015 at 5:16 pm Reply

   Hei, Kjersti! Takk. så koselig at du liker gulvet!

   Hmmm. Nei, vi vurderte aldri å lute gulvet. Når man skal behandle gulv tror jeg det viktig å bruke produkter som “hører sammen”, i alle fall var det slik i dette tilfellet (med dette produktet) Derfor ble det precolor – og så HELmatt olje til slutt. Etter bruk av precolor er gulvet matt og veldig flott … for å bevare det slik er det viktig med en helmatt olje på toppen. den beskytter godt, men er helt “usynelig” ;))

   Masse lykke til med gulvprosjektet!
   – og god helg!
   KLEM
   ANETTE

Post a Comment