PICTURE MY DAY
Interior, decorating, inspiration, life.
1864
post-template-default,single,single-post,postid-1864,single-format-standard,stockholm-core-2.0.8,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

PICTURE MY DAY

 

MY DAY IN PICTURES. Det har vært en nok så rolig og fiiin første dag i India; skjønt å starte dagen med litt massasje og pleie av hender og føtter – litt shopping, en tur innom skredderen og god mat har det også blitt tid til … Vel, rolig er det vel neppe aldri i India. Trafikken er helt vanvittig; det tutes kontinuerlig og man deler veibane med hvite kuer og syklister. Det er på sett og vis litt “sirkus-tilstander”. Man blir sittende å stirre, litt vantro – med en stor klump i halsen – på lastebiler fullastede med mennesker som klamrer seg fast på utsiden av lasteplanet, barn som samler flasker til høye plastikkposetårn og mennesker som sover under et laken mens biler suser forbi på begge sider … Det er vanskelig å ikke begynne å gråte.

india15

india6

india16

india7

india8

india9

india10

india13

india14

Bilder og tekst hører kanskje ikke helt sammen – vi har shoppet i Khan Market i dag, billige sko bl.a. Jeg kjøpte meg 4 par Converse:) Det er derimot menneskene – alle inntrykkene man sitter igjen med etter å ha kjørt langs veiene noen timer – man husker best … så jeg måtte skrive litt om det. (Det kommer flere bilder, men det tar litt tid å laste inn bilder, redigere osv. – og jeg er ikke så mange timer på hotellrommet)

 

The american dream

En av fem mennesker i verden kommer fra India. Verdens mest folkerike land etter Kina opplever enorm vekst, men også stor fattigdom. Det bor 1,2 milliarder mennesker i India i dag, noe som er 17, 5 prosent av verdens befolkning. Over 20 prosent av dem lever under fattigdomsgrensen. Selv om det er mange fattige i India i dag, er det også svært mange rike og velutdannede folk i landet. Ungdom, spesielt i byene, har blikket rettet mot vesten og mange godt utdannede kvinner velger ikke å få barn. Selv om fattig og rik bor side om side i India og landet gjør lite for å skjule fattigdommen, er India samtidig blitt et USA i miniatyr når det gjelder holdninger. Idealet, som filmindustrien Bollywood fokuserer på, er «the american dream». – Om du jobber hardt, er smart og samtidig har teft kan du bli hva du vil i livet. Det er denne holdningen som dyrkes i Bollywood og i India generelt.

signatur2

No Comments

Post a Comment