JUHU! Endelig svinger vi malekosten!
Interior, decorating, inspiration, life.
2000
post-template-default,single,single-post,postid-2000,single-format-standard,stockholm-core-2.0.8,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

JUHU! Endelig svinger vi malekosten!

Hei, kjære lesere! Jeg tenkte dere hadde lyst til å bli med en tur på hytta igjen? Det blir nok hyppigere innlegg fra denne kanten framover. For nå begynner det virkelig inspirerende og morsomme; maling av tak og vegger!


historiskefarger4

1 /

Noen lag med maling fornyer et helt rom på 1-2-3! Ja, en hel “Solstue”, som bestefar kalte hytta. Både nytt og gammelt panel males. I det nye utbygget er det foreløpig bare taket som er lagt, men i den gamle delen forsvinner nå de gulnede “badstue-veggene” for godt. Ah! For en lykke! ;)


Enn så lenge ser alt veldig hvitt ut … (p.s. vi grunner med Jotuns Kvist- og Sperregrunning; kvistlakk og grunning i ett – superpraktisk) Men jeg har tatt et dypdykk ned i fargenes verden og blar fram og tilbake i Fargerikes nye, flotte FARGEKART, studerer gamle fotografier og leser, på nett og i bøker, om de historiske fargene og i trehus i Norden helt tilbake på slutten av 1600-tallet. (f.esks. gamletrehus.no er en super kilde til informasjon om emnet) Jeg skal nemlig, i samarbeid med Fargerike, få blande mine helt egne farger. Gøy!


Jeg drømmer om lyse, nostalgiske sommerfarger, nyanser som harmonerer godt med naturen på utsiden. Skogen, vannet og svabergene … 


male1

male2

male3

Gamle, vakre dører har alltid vært en stor inspirasjonskilde for meg. En dør forteller ofte så mye om husets historie. Og kanskje også litt om menneskene som bor der … Jeg er så glad i den lyse, lyse grønne fargen på den gamle fløydøra mi (øverste bildet) Døra er fra en gammel vestlandsgård, bygd i 1897, men jeg er veldig usikker på om dette er orginalfargen – antagelig ikke;) Jeg tror nok allikevel at fargen kommer til å havne på en soveromsvegg på hytta – eller kanskje i gangen?

p.s. du finner alle hytteinnlegg HER hvis du vil lese/se mer:)

lysebl

 1 / 2

Ha en fiiin onsdag!

signatur2

No Comments

Post a Comment