Interiørmoten 2015: Slik skal du ha det hjemme i år
Interior, decorating, inspiration, life.
42488
post-template-default,single,single-post,postid-42488,single-format-standard,stockholm-core-2.0.8,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Interiørmoten 2015: Slik skal du ha det hjemme i år

 

27

 

 

Hei, god tirsdagskveld! Nå er det en goood stund siden VG/Dine Penger intervjuet meg om hvilke interiørtrender jeg har mest tro på i 2015 , men oppdaget nå (ved en tilfedlighet) at reportasjen, “Interiørmoten 2015: Slik skal du ha det hjemme i år”, er å lese på VGs nettsider i dag; (Takk for påminnelsen, Anette Willemine;) Jeg har, i likhet med 3 andre superflinke interiørbloggere, fått dele noen tanker om årets interiørtrender + velge meg noen “må ha”-produkter. Både “luksus” og “budsjett”.

.

//

– Det enkle og nordiske preger årets spennende trender. Naturlige materialer, håndverk, naturens farger, ren og enkel formgiving, masse grønt og en miks av metaller, mønstre og farger er «superhot». I år skal vi være kreative. Det er blitt trendy med farger i interiøret igjen, og vi er ikke lenger redd for å bruke svart på svart på svart – når vi først drister oss utpå, sier Anette Pihlstrøm Karlsen.

– Jeg har vært interessert i interiør så lenge jeg kan huske. På barnerommet lå hammeren alltid lett tilgjengelig slik at jeg lett kunne henge opp ny dekor og bilder på veggene etter humør og årstid. Og det ble ofte ommøblert.

Slik skal vi ha det hjemme nå, ifølge Philstrøm Karlsen:

Farger: – Den helhvite trenden står nok fremdeles sterkt i mange skandinaviske hjem, men er dette en trend vi begynner å bli litt lei nå? Vi begynner i alle fall å bli litt mer vågale på fargefronten. De lyse gråblå og varme, lyse grønntonene er nok de fargene som er minst skumle å starte med. Det er bare å velge den fargen du liker aller best. Prøv deg frem og bryt «reglene»!

– Farget glass har også kommet for fullt, også på lampefronten.

Metaller: – Ifølge ekspertene vi det ikke bli like gyllent og «shiny» som tidligere. Personlig tror jeg kanskje vi vil se mye kobber i år også, men at Tom Dixon-telysholdere og alle «must-have-tingene» som alle har, blir erstattet med produkter med mer «fotavtrykk».

//

 

//.

Ettersom ikke alle favorittproduktene kom med i reportasjen, deler jeg de her:

Luksus:luksus-kollasj

1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11

 

//


Natur:
 – Vi vil ha det lyst, naturlig, ekte og organisk. Bambus og lyse treslag myker opp. Produktene er gjerne vintage eller håndlaget, noe som gir dem en egen personlighet og sjarm.

Go green: – Grønne planter har fått et reelt gjennombrudd og er viktige i trendbildet. I år blir plantene både større og flere, og nå skal de aller helst henge fra hyller og tak. For eksempel i en makramé, en krok fra taket eller i en gren. Alternativt kan du finne frem det du har av vaser, flasker, glass og boller for så å fylle dem med enkeltblader. Grønne planter gjør hjemmene våre levende, en motsetning til den hvite minimalismen som har rådet i noen år.

På veggen: – Tapettrenden, med spennende geometriske og organiske mønster og farger, fortsetter. I år finner du blå, grønne eller blågrønne varianter i nærmest alle tapetbøkene. Tekst på veggen og postere med tekst og bokstaver erstattes gjerne av plakater fra museer – som for eksempel fra Moderna Museet i Stockholm, eller vakre fotoprint. Det er også en endring i hvordan vi fargesetter et rom. Nå vil vi ha samme farge på alle fire veggene, enten det tapetseres eller males.

//

Budsjett:

budsjett-kollasj

1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8/ 9 / 10 / 11 

 

Foto: Produsentene// Kollasj Anetteshus

 

 

 

Hele reportasjen kan du lese her
.
KLEM
ANETTE
..
6 Comments
 • Fjellby

  May 5, 2015 at 10:31 pm Reply

  Takk for at vi fikk være med :)

  • ANETTESHUS

   May 6, 2015 at 8:27 pm Reply

   Hei. Ikke noe å takke for – digger de unike og fine produktene i din lille bettbutikk :)

   KLEM

 • an-magritt

  May 6, 2015 at 10:58 am Reply

  Takk kjære, vakre, gode Anette! Du er fantastisk! Takk for at du deler produkter fra min lille nettbutikk. Det er sårt trengt! <3

  Kjenner inni hele hjertet mitt at jeg blir så glad i deg!

  Klemmeklem fra meg.

  • ANETTESHUS

   May 6, 2015 at 8:30 pm Reply

   Hei, fine! Å, du er vel søt! Kjære vene, ikke noe å takke for. Jeg skulle jo vise noen av mine favorittprodukter, og du har jo så mye fint i nettbutikken din :) dessuten er det jo ekstra gøy å kunne gi de små, fine nettbutikkene litt oppmerksomhet også.

   Nyt resten av kvelden!
   Klemmeklem tilbake :D

 • Vibeke / Interiørbazar

  May 6, 2015 at 7:55 pm Reply

  Tusen takk for at jeg fikk være med flinkeste Anette :-)

  • ANETTESHUS

   May 6, 2015 at 8:31 pm Reply

   Ikke noe å takke for, Vibeke. Du er så dyktig! Elsker de unike bildene dine!

   KLEM

Post a Comment