hva har dere gjort med gulvet??
Interior, decorating, inspiration, life.
43477
post-template-default,single,single-post,postid-43477,single-format-standard,stockholm-core-2.0.8,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

hva har dere gjort med gulvet??

 

bilde-312

 

Hei, god søndag!

Jeg har fått så mange koselige spørsmål om gulvet vårt i det siste; ‘Hva heter det? Hvor er det kjøpt? Har dere pusset det? Hvordan har dere behandlet det?’ osv.osv. Så her kommer en bitte liten reprise.

 

Dette gjorde vi … 

 

1. gulvet ble først slipt med tre ulike korninger, kantene ble slipt med egen kantmaskin, deretter ble kantene slipt med to ulike korninger med en eksentermaskin (ps. ettersom vi aldri hadde vært i nærheten av å slipe et gulv før, fikk vi fagfolk til å gjøre jobben; de har profesjonelle maskiner, jobber raskt og sliper rett og pent. tips: mittanbud.no)

 

2. det slipte gulvet ble behandlet med 2 strøk med Monocoats Pre Colour (Colorado Nordic White) Vi testet flere produkter før vi til slutt landet på denne behandlingen  – det eneste som gav den deilige ultramatte finishen! Produktet er vannbasert og har en åpningstid på ca 5 min (med åpningstid menes hvor lenge man kan jobbe med produktet før det tørker)

 

3. når gulvet så var tørt, la vi et toppstrøk med Monocoats Super White olje  for å gjøre gulvet holdbart og motstandsdyktig mot flekkerBåde precolour og olje ble påført med pad.

 

4. oljen fikk ligge og trekke ned i treverket før en hvit pad ble brukt for å fjerne alle overflødige oljerester. Til slutt gikk man over gulvet med et håndkle under en pad for å polere/tørke over gulvet.

 

5. gulvet fikk tørke / herde i to dager før vi så smått begynte å flytte inn igjen (tips: plasser litt papp el.l. under møbelbeina – kan fjernes etter et par uker)

 

anetteshus-duftenavsommer-01704

 

Nyttige tips …  

 

Både furu, gran og eikegulv egner seg godt til sliping og behandling med hvitpigmentert olje. Har du gulv i en mørk tresort kan det være vanskelig å få gulvet lyst (men det kan være lekkert med et grått eller sort gulv også:) Det er enklere å reparere skader i et oljet gulv sammenlignet med lakkerte eller malte. Et inntrykksmerke/dump i treverket kan enkelt repareres ved å legge en fuktig klut over skaden og “dampe” opp treverket med et strykejern. Et oljet gulv trenger litt mer vedlikehold enn et lakkert eller malt gulv (men det finnes gode spesialprodukter)

 

 

Vil du gjøre jobben selv finner du gode tips f.eks. HER

 

 

 

Nyt kvelden!
KLEM
ANETTE

7 Comments
 • Elisabeth

  June 15, 2015 at 4:38 pm Reply

  Tusen takk for tips! Vi skal straks pusse opp gulvet – så lei den gule parketten!

  Fortsatt fin kveld!
  E

 • Bente

  June 15, 2015 at 4:39 pm Reply

  Det ble SÅ fint, Anette! Har lyst til å gjøre det samme! (må få overbevist mannen først ;)
  haha

 • Kine

  June 15, 2015 at 4:40 pm Reply

  perfekt! Takk for at du lagde et innlegg om dette, Anette. Sender deg en mail når gulvet er ferdig :)

 • Caroline

  June 15, 2015 at 4:40 pm Reply

  Flotttttt!

 • Reidun Beate

  June 18, 2015 at 10:29 am Reply

  Dere har et helt fantastisk gulv altså. Mitt drømmegulv uten tvil!!! :D

 • Lisa Marie Fausa

  June 23, 2019 at 11:47 pm Reply

  Da fant jeg fram dine gamle innlegg som jeg liker så godt og nå skal vi igang med å pusse ned den gamle parketten! Takk for gode råd og god sommer:)

  • ANETTESHUS

   August 5, 2019 at 4:59 pm Reply

   Å, så gøy !! Masse lykke til :)

   KLEM

Post a Comment