EN REISE I TID
Interior, decorating, inspiration, life.
22142
post-template-default,single,single-post,postid-22142,single-format-standard,stockholm-core-2.0.8,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

EN REISE I TID

 

Kjære lesere. Først. Beklager at det går litt tid mellom innleggene mine om dagen. Jeg forsøker å poste giveaways hver uke. Det blir prioritert fordi jeg synes det er spesielt trivelig å kunne gi noe tilbake til fiiine, trofaste lesere nå før jul (nei, ikke fordi jeg sitter igjen med noe selv – som noen nevnte;)) Fordi jeg må redusere tiden foran skjermen, går det alt for lang tid mellom de “vanlige innleggene” mine. Æsj. Å ikke strekke til er ingen god følelse. Frustrerende. For jeg har så mye på hjertet, spesielt på denne tiden av året. Dere kjenner jo meg – juleentusiast:) Skulle så gjerne besøkt dere oftere og vært flinkere til å legge igjen kommentarer også (fine bloggvenner) Men så må man selvfølgelig lytte til nevrologene, være flink og tenke på helsen. Jeg håper dere allikevel titter innom. Og så kommer jeg nok sterkere tilbake. For fullt. Yes. Om litt.

 

 

Å, jeg gleder meg til å ta dere med inn i denne butikken! Butikken med de store, buede vinduene i DEN GAMLE BY i Aarhus selger brød og kaker med historie. Den er opprinnelig fra ca. 1885, og fremstår den dag i dag som en bakerbutikk fra 1880-årene. Jeg storkoste meg når jeg vandret rundt i de smale brosteinsbelagte gatene! Og denne butikken var bare en drøm. For alt var så autentisk. Ja. Som å reise i tid …

 

 

 

… bak den sjarmerende disken med kurver og fat som bugnet av godsaker, sto den blide bakerfruen og solgte kaker og brød. Vakre skap og reoler var fylt med nostalgiske arbeidsredskaper, småkaker og brød,  på høye stativer var varme ovnsplater og ferdige bakverk stablet. Museets egen baker baker alt etter gamle oppskrifter; sukkerkringler, vaniljekranser, krydderboller, alliancetærter, honninghjerter, citrondrømmer, hindbærbrød m.m. Jepp. Det var bare å la seg friste … og kjøpe med seg noe søtt i en liten gråpose :)

 

 

Har du lyst til å bake de fine Kommenskringlene som henger i vinduet? Her er den gamle oppskriften:

 

K O M M E N S K R I N G L E R 

5dl lunkent vand
2 tsk salt
2 tsk sukker
50 g gær
600-800 mel
50 g sigtemel
50 g smeltet smør
15 g kommen

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt indtil dejen er smidig og slipper hænderne. Lad den hæve ca. 30min. Trilles ud i pølser ca. 40 cm lamge og formes som kringler. Lad dem efterhæve ca 30. min. bag kommenskringlene til er lysebrune ved 225 grader i 6-10 min.

 

 

 S U P E R  N Y  U K E S T A R T   !

10 Comments
 • Reidunn Kristiansen

  November 26, 2012 at 12:32 am Reply

  Hei Anette!

  Åååå så koselig det så ut i Den gamle by i Aarhus!!:) Kjempefine bilder som virkelig lager en god stemning. Må nok ta en tur dit en gang.:)
  Så vil jeg bare si at du skal ikke ha dårlig samvittighet for at du ikke har nye blogginnlegg hver dag. Tror ikke alle vet hvor mye jobb det ligger bak alle bildene, redigering og sammensettingen av et innlegg. Du gjør en kjempejobb og av og til må en bare få lov å lytte til kroppen sin. Håper du får kost deg og slappet av nå i denne førjulstiden!:)

  • ANETTESHUS

   November 27, 2012 at 12:13 am Reply

   Hei, Reidun ! Ja , der var det virkelig flott ! En av de vakreste gamle bydeler jeg har besøkt ( husene er flyttet fra flere steder i Danmark og bygget opp igjen)

   Takk for fine ord <3 Setter så pris på din hilsen, skal du vite !!
   Ha en fortsatt fin uke!
   STOR KLEM

 • Hobbyvimsa

  November 26, 2012 at 12:39 am Reply

  Å for et sted:)Nydelige fristende bilder har du som vanlig.
  Skjønner godt du ikke kan besøke alle som besøker deg:)Helsa foran alt:)

  Nyt en kreativ og fin uke:)

  I morgen har jeg bestilt meg en aromaterapi time.Egen pleie dag før jule hysteriet slår
  inn for fult her:)

  Klem Linda:)

  • ANETTESHUS

   November 27, 2012 at 12:11 am Reply

   Hei, Linda ! Takk for koselig hilsen! Jeg blir så glad når noen tar seg tid til å skrive noen ord <3 Det høres herlig ut med aromaterapi. Hjelpes, det er en evighet siden sist ! Ja, kanskje en skulle unne seg en tur på SPA før den verste julestria starter;)) Takk for tips *smiler – og kos deg i morgen !

   Ha en fortsatt fin uke !
   KLEM KLEM

 • Anna och en röd stol

  November 26, 2012 at 7:22 am Reply

  Åh…vilka underbara bilder och så mycket fint. Ha en härlig dag. / Anna

  • ANETTESHUS

   November 27, 2012 at 12:07 am Reply

   Tusen takk, snille Anna !

   Håper du har hatt en herlig mandag! Fortsatt fin uke <3
   STOR KLEM

 • Karen Marie

  November 26, 2012 at 3:10 pm Reply

  Du tar så fantastiske bilder! Det er klart du må ta hensyn til helsen, vi som nyter godt av dine flotte innlegg smører oss lett med tålmodighet! :) Den som venter på noe godt…
  Ha en nydelig før-desember-tid!

  Jeg ligger langt etter skjema etter mye småbarnssykdommer på mine små, så får helsa gå først hos oss også! ;)

  Klem KM

  • ANETTESHUS

   November 27, 2012 at 12:07 am Reply

   Takk for veldig koselig hilsen, Karen Marie ! Så glam man blir <3 Ønsker deg og dine en deilig førjulstid også !! Og masse god bedring til søte små i heimen.

   STOR klem
   anette

 • claus dalby

  November 26, 2012 at 5:12 pm Reply

  Fantastiske billeder. Det må jeg sige. Anette, du er en ener!!!

  • ANETTESHUS

   November 27, 2012 at 12:05 am Reply

   Kjære Claus, hvor du er snill <3 Jeg elsker jo slike nostalgiske miljøer . Så her knipset jeg villt. Ja, her ble jeg hengende litt etter resten av gruppen … for det beste var jo at ALT var til salgs i disse herlige butikkene !!

   KLEM KLEM :)

Post a Comment