VILD MED DRIVHUSE / 1
Interior, decorating, inspiration, life.
25060
post-template-default,single,single-post,postid-25060,single-format-standard,stockholm-core-2.0.8,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

VILD MED DRIVHUSE / 1

claus_drivhus1alle foto: claus dalby

 

Dette har jeg gledet meg til! I dag er jeg superstolt over å kunne presentere anetteshus sin nye gjesteskribent; min gode venn og den alltid like inspirerende danske hageentusiasten CLAUS DALBY. I det siste har jeg med spenning fulgt Claus sitt  nyeste drivhusprosjekt. En drøm av et drivhus!

.

Det er snart vår og hagetid. Så kjære anetteshus-lesere; Jeg håper dere også blir inspirert av Claus Dalbys magiske haveliv …

 

 

 Lad mig begynde med at slå det fast: Jeg er vild med drivhuse, og derfor har jeg netop bygget mit tredje hus. Som det fremgår, er vi stadig i gang med at gøre færdiggøre arealet omkring det nye drivhus. Det glæder jeg mig til at fortælle mere om senere. Nu vil jeg vise nogle billeder fra byggeprocessen og fortælle lidt om mine tanker og ideer omkring byggeriet.

.

 

Faktisk var det først i august måned 2012 jeg kom til at tænke, at der i havens nordvestlige hjørne kunne ligge et drivhus. Selv om min have efter danske forhold er ret stor – godt og vel firetusind kvadratmeter – er hele grunden stort set udnyttet, og efter en del store byggeprojekt, har jeg de sidste år sagt, at nu var der ikke plads til mere. Men pludselig kom jeg til at se på nogle gamle stedsegrønne træer i havens nordvestlige hjørne. De kunne da fældes. Hvorfor havde jeg ikke tænkt på, at der her kunne stå et drivhus? Ufatteligt.


20090627_173952_lo 20090519_075914_loclaus_drivhus3

Mit første drivhus fik jeg fra England for godt og vel ti år siden. Det er et victoriansk væksthus på omkring 30 kvadratmeter. Et par år efter byggede endnu et væksthus, denne gang på omkring 50 kvadratmeter. Dette hus er vinteropvarmet. Temperaturen er nogle få plusgrader, og her opbevarer jeg sarte vækster, der ikke klarer vinterkulden.

.

Da jeg besluttede mig for byggeriet, ledte jeg virkelig efter inspirationsbøger om emnet, men fandt ingen. Derfor besluttede jeg mig for at skrive ’DRIVHUSDRØMME’ , der – som en anmelder skrev – kom til at handle mere om mennesker end om planter. Det er nemlig drivhuset som rekreativt rum, der især har min interesse. Med årene er det alligevel mest planter, der er i drivhusene, men det nye hus er i høj grad til mennesker.

 

claus_bok

 

Når jeg nu er i gang med at reklamere for mine bøger, vil jeg også lige nævne ’VIS MIG DITT DRIVHUS’ (du betaler ikke moms eller porto) som jeg udgav i november 2012. Det er en bog på over 500 sider, og i den fortæller jeg om 120 skandinaviske drivhuse og deres ejere.

 claus_signatur

_______________________________

Skjermbilde 2013-03-10 kl. 22.19.31
________________________________

CLAUSDALBY.DK
________________________________
CLAUS DALBY PÅ FACEBOOK
________________________________
LES MER OM CLAUS HER
________________________________

.

.

12 Comments
 • ANITA

  March 11, 2013 at 6:36 pm Reply

  Ah! Dette var inspirerende , grønt og herlig!! Perfekt nå som vinteren er tilbake igjen ;)

  klem
  ANITA

 • Berit H

  March 11, 2013 at 6:37 pm Reply

  Fantastiske flotte dirvhus. Ønsker meg veldig noe lignende, jeg også. Kanskje en litt mindre utgave ;)

  Ha en fortsatt fin kveld,, Anette!
  KLEm

  • ANETTESHUS

   March 12, 2013 at 10:16 am Reply

   Ja, de er sååå fine! Ønsker meg jeg også! Men er ennå på planleggingsstadiet. Den lille hagen min må i så fall få et minidrivhus ;)) hihi

   Ha en fin dag! Takk for koselig hilsen!
   STOR KLEM

 • CAMILLA

  March 12, 2013 at 10:10 am Reply

  Å, jeg elsker den vakre hagen til Claus!!! Dett var kjempeinspirerende. Takk! Skal fortsette å føge med :)

  Ha en fin dag!
  C

  • ANETTESHUS

   March 12, 2013 at 10:15 am Reply

   Så koselig å høre, Camilla. Ja, det kommer en oppdatering om ikke så alt for lenge. Vi får ta en titt i det nyeste drivhuset.

   Ha en fin dag! Takk for trivelig hilsen!
   STOR KLEM
   ANETTE

 • TD

  March 12, 2013 at 10:11 am Reply

  Så flotte drivhus!! Jeg ønsker meg!

  TRUDE

  • ANETTESHUS

   March 12, 2013 at 10:14 am Reply

   Jeg også! Drømmer om et lite drivhus i den lille hagen vår. Men enn så lenge er det hele på planleggingsstadiet. Men det er jo også gøy!

   Takk for hilsen!
   STOR KLEM
   anette

 • STINE

  March 12, 2013 at 10:12 am Reply

  Flinke Claus! Gøy å se hvordan alt er så gjennomtenkt. Elsker brosteinen !!!

  KLEM
  STINE

  • ANETTESHUS

   March 12, 2013 at 10:13 am Reply

   Hei, Stine! Ja, det gjør jeg også !! Brostein tilfører hagen et naturlig og litt rustisk utseende.

   Ha en fin dag!
   STOR KLEM
   anette

 • Line

  March 12, 2013 at 11:04 am Reply

  Fantastisk nydelig. Claus vet virkelig å skape stemning! Her lever man seg nok inn i et annet århundre ved bare å vandre rundt vil jeg tro:)
  Nei, har ikke mer å si enn vakkert, vakkert, vakkert…
  .. og jo.. jeg får inspirasjon i bøtter og spann!:)TAKK:)
  Klemmer fra Line

  • ANETTESHUS

   March 12, 2013 at 11:20 am Reply

   Jeg er så enig, Line! Det er bare VAKKERT ! … jeg håper å få til en Aarhustur til våren igjen. Hagen er jo bare vidundelig vakker om våren!

   Takk for kjempekoselig hilsen!
   Ha en fortsatt fin dag!!

   STOR KLEM
   anette

 • Claus Dalby

  March 12, 2013 at 8:36 pm Reply

  Kære Anette – og alle I andre. Tak for alle de søde ord på denne helt fantatiske blog. Du ved det, Anette; jeg er en meget stor fan af dig og dine sublime fotos. Du har en sjælden evne til at få ting til at se meget lækre ud. Klem fra Claus

Post a Comment