ALONG THE ROAD
Interior, decorating, inspiration, life.
1866
post-template-default,single,single-post,postid-1866,single-format-standard,stockholm-core-2.0.8,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

ALONG THE ROAD

 

DELHI, INDIA. Jeg knipset bilder i baksetet – gjennom vindusglasset – på vei hjem fra messen til hotellet i dag.

 

indiatraffic1

 

 

indiatreffic10

 

 

indiatraffic5

 

 

indiatraffic6

 

 

indiatraffic11

 

 

indiatraffic8

 

 

indiatraffic9

indiatraffic3

indiatraffic12

 

 

hjelmpåbud kun for menn

Ifølge estimater fra Verdens helseorganisasjon (WHO) omkommer 1,2 millioner mennesker i trafikken på verdensbasis årlig. I Kina og India, henholdsvis 220.783 og 196.445 (2007) Offisielle tall er halvparten så høye, men WHO stoler ikke på at innrapporteringsrutinene er gode nok i de to landene. Verdens helseorganisasjon omtaler trafikkdøden som en epidemi som vokser i omfang. For mens den rikere delen av verden har fått ned dødstallene, er de nå sterkt økende i fattigere land, hvor flere og flere går til anskaffelse av kjøretøy i takt med utviklingen i velstanden. Resultatet blir ofte utrente sjåfører i dårlige biler på et underdimensjonert veinett, som også benyttes av fotgjengere og syklister. 90 prosent av trafikkdødsfallene på verdensbasis inntreffer i de fattigste landene som bare svarer for halvparten av alle registrerte kjøretøy.

Dette synes godt i et land som India, hvor dødstallene har økt med 40 prosent på fem år. Landet er beryktet for sin hasardiøse trafikkultur. Landet har færre innbyggere enn Kina og bare halvparten så mange kjøretøyer, men omtrent like mange dødsfall. Mangel på respekt for spillereglene i trafikken, lite bruk av sikkerhetsbelter og hjelm, samt lite politimyndigheter til å håndheve reglene, pekes også på som viktige årsaker til alle ulykkene. Ting blir neppe bedre av at innføringen av et hjelmpåbud for motorsyklister er redusert til å kun gjelde for menn.

(kilde:nrk.no)

skjermbilde 2011-10-16 kl. 23.56.46

 

 

signatur2

 

No Comments

Post a Comment