Å TELLE TIL TI
Interior, decorating, inspiration, life.
27809
post-template-default,single,single-post,postid-27809,single-format-standard,stockholm-core-2.0.8,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Å TELLE TIL TI

anetteshus-10

.

Dette blir et litt personlig innlegg …
.
Men dette er en slik dag. En “tell til ti-dag”, hvor man ikke klarer å unngå og bli litt ekstra fortvilet og sint. Hvorfor blir mennesker i en vanskelig situasjon møtt med arroganse, mangel på forståelse, trusler og mistenkeliggjøring fra et offentlig system som er satt til å hjelpe? Kanskje er det jeg som ikke har fulgt med i timen. Men når ble det satt likhetstegn mellom det å motarbeide og “det å hjelpe”? Er systemet kneblet av lover og regler slik at det ikke er rom for medmenneskelighet? Er det ikke lov å tenke selv? Hvorfor må man argumentere tungt for / be pent om god veiledning og hjelp som man har krav på? Er det så galt å forvente fornuft, respekt og god gammeldags folkeskikk? Jeg teller til ti …

.

… og lister samtidig opp de 10 tingene som gjør meg lykkelig! Gutta mine, gode venner, interiørprosjekter, blomster på bordet, fuglekvitter, vår, musikk, hjertevarme overraskelser, gode klemmer. Det er hverdagslykke. Min styrke.

 

SIGNATUR

 

 

.

.

Kanksje du har erfaringer som du har lyst til å dele?

.

22 Comments
 • Elisabeths Borg

  April 18, 2013 at 12:43 pm Reply

  Du har vel ikke vært i kontakt med et visst sted på 3 bokstaver!!!??
  Jeg hadde et møte med en person som aldri hadde møtt meg, hun var så dømmende, lite forståelsesfull og arrogant at dette utløste et ” panikkanfall” så det ble minimalt med søvn i flere dager. Gudskjelov slo MIN fornuft inn , og jeg vet bedre enn å la meg lytte til slike mennesker.

  Hev deg over, vet det er vanskelig og svært frustrerende. Men JEG vet du klarer det.
  God klemmer fra Elisabeth

  • ANETTESHUS

   April 18, 2013 at 1:25 pm Reply

   Hei, Elisabeth. Takk for koselig hilsen og gode ord <3 Ja, man må nok ha vært innom systmet for virkelig å forstå. Uheldigvis. Man har jo ikke valgt det selv akkurat ?

   Håper alt er bra med deg. Ha en fortsatt fin dag ! <3
   STOR KLEM

 • anne - moseplassen

  April 18, 2013 at 12:45 pm Reply

  *klem*
  Her er noen forslag til lista di over ting å glede seg over
  – bloggfest til helgen
  – barnelatter
  – løkblomster i husveggen
  – fuglesang
  – duften av hjemmebakst
  – solstråler som sniker seg inn i stua
  – 80-tallsslager på radioen, av det glade dansbare slaget

  • ANETTESHUS

   April 18, 2013 at 1:14 pm Reply

   Takk, fineste Anne <3 Fører det opp på lista ;))

   Dessverre sees vi ikke til helgen. Men vi treffes vel plutselig allikevel ? :)
   Ha en super ukeslutt!!

   STOR KLEM FRA MEG

 • Dyveke Angell-Aschjem

  April 18, 2013 at 12:53 pm Reply

  *klemmer på deg*

  • ANETTESHUS

   April 18, 2013 at 1:12 pm Reply

   KLEMMER tilbake <3333

   Fortsatt fin torsdag!
   STOR KLEM

 • Lise

  April 18, 2013 at 4:34 pm Reply

  Regner med at det er NAV du refererer til? Eneste trøsten jeg kan gi deg er at du er slett ikke alene…
  Men håper jo det ordner seg for deg :)
  Da jeg ble syk, med en sykdom som dessverre viste seg å være kronisk, for 12 år siden var det et sjokk og en gedigen tilleggsbelastning å møte “systemet” – altså i form av NAV. Det skal sies at det som i alle andre bedrifter finnes både gode og dårlige ansatte, men dessverre var opplevelsen som helhet generelt dårlig. Og måten å behandle mennesker som allerede er i en vanskelig situasjon – den er under en hver kritikk. Både helsevesen og andre instanser som samarbeider med NAV er klar over dette, og ting skal jo faktisk ha forandret seg til det bedre de siste årene?
  Men man kan jo lure på hva som står i arbeidsinstruksen til en NAV-ansatt når det gjelder klientbehandling…
  Uansett, ha en fin torsdag :)

 • Marie

  April 18, 2013 at 5:36 pm Reply

  Hei! Det er diverre slik at når ein treng forståelse mest, så får ein det minst (iallefall etter alt å døma frå det offentlege). Me er så dømmande i vårt samfunn. Me skulle støtta kvarandre, ikkje bryta kvarandre ned. Det ein kan nytta ei slik oppleving til, er at ein mest aldri dømmer nokon sjølv. Gode tankar til deg! :-) Marie

 • Line

  April 18, 2013 at 7:39 pm Reply

  Huff, så frustrerende og føle at man stanger hodet i veggn og ikke blir møtt med forståelse og respekt!!
  Vet hva du gjennomgår – desverre…

  Klemmer i fleng:)
  Godt du har mye og glede deg over ♥

 • Hanne gran

  April 18, 2013 at 8:31 pm Reply

  Stå på Anette, du er tøffere enn toget!!!!….og trenger du en klem av en venn, skal du sannelig få en! Sees uansett neste uke,

  KLEMMER!!!

  • ANETTESHUS

   April 18, 2013 at 9:58 pm Reply

   Takk for gode klemmer, vennen ! Ja, vi sees til uka! Gleder meg – det blir gøy:)

   STOR KLEM

 • Ninas hjem & SuperLille

  April 18, 2013 at 10:13 pm Reply

  KLEM <3
  ….vet ikke om jeg hadde greid å telle til 10.
  Man kan jo undres noen ganger, hva som gjør at enkelte mennesker blir satt til ulike oppgaver/jobber. Sysselsetting?

 • Hege

  April 18, 2013 at 10:18 pm Reply

  Tvi tvi vennen, du er best, nydelig og tøffeste jeg kjenner… De skal ikke ta knekken på deg så lett!!! Vil du ha med en medarbeider og tre en kurv over hode på de er jeg mer enn gjerne med. Love u!!! Hege- mor

  • ANETTESHUS

   April 18, 2013 at 10:34 pm Reply

   Haha. JA, en kurv hadde definitivt gjort susen i dette tilfellet! ;))

   LOVE U, vennen!
   STØRSTE KLEMMEN

 • Tre engler

  April 18, 2013 at 11:28 pm Reply

  Systemet er dessverre ikke som der burde og man møter mang innenfor systemet som ikke burde sittet der….NAV har dessverre alt for tung rodd system og man møter på alt for mange tunge veier innen for systemet!!!
  Det er ikke noen lett vei å gå og mangel på forståelse er der hele tiden….
  Har selv lang erfaring med NAV , så kjenner meg igjen!!!
  Hev deg over disse menneskene, stå på ditt og ikke gi deg. Det er du som veit best og kjenner deg selv, så håper det ordner seg for deg:)

  Har et spørsmål til deg hvis du har anledning til å svare!
  Du har vist en nydelig firkantet baderomsvask som står oppa en hvit benk med store skuffer!
  Kan jeg spørre hvor den er kjøpt???

  Masse varme tanker og klemmer
  Merete

 • eddas

  April 19, 2013 at 7:16 am Reply

  Ja,jeg skjønner presis hva du snakker om!De er alt for bundet av lover og regler, istedenfor og være mere individuelle fra persom til person.hadde de vært det er jeg sikker på at de hadde spart masse penger.Men ,neida det er ikke så viktig…bare en kan slå i bordet med lover å regler……
  Håpløst system……..Men en må bare ikke gi seg Anette…en må bare mase og mase og mase…tror det er det eneste som hjelper…men en skal jo jammen meg ha energi i bøtter og spann da:)
  Stor klem til deg……:)

 • Silje

  April 19, 2013 at 11:51 am Reply

  Ååå, som jeg kjenner meg igjen i det du skriver.. Mistenkeliggjøring i stedet for vennliigstilt, hva skal til for at du ikke fyller kravene mer enn hva om du faktisk fyller kravene. Ka med å bruke ressursene til personene de møter i stedet for å bryte dem ned.. Man skal være frisk for å være syk. Jeg håper det ordner seg for meg, for deg, og for alle de som prøver å gjøre en ærlig innsats for å få livet til å gå så nærmt normalen som mulig…

 • Fru Perez

  April 19, 2013 at 1:41 pm Reply

  Det er dessverre sånn i dette vakre landet at trenger du hjelp, må du kjempe kampen din selv. Er du ikke sterk nok, faller du utenfor og må ta det du blir tilbudt. Har du baller (og vett) og energi nok til å tale din egen sak, får du den hjelpen du burde fått med en gang du rakk opp hånda og sa et stille “hjelp”. Det er helt forferdelig å tenke på – og å observere.

  SUPERKARMA sendes deg! <3
  Klem!

 • Lill

  April 19, 2013 at 8:18 pm Reply

  Jeg skjønner deg, og føler med deg. Ja, tell til ti og ikke la noe dra deg vekk fra deg selv. Når det gjelder våre offentlige systemer, så har de for å si det slik, absolutt et utviklingspotensiale. ;) Det er mange som vet hvordan du føler det, og som opplever det- jeg var selv akkurat gjennom det. Og greier man å glede seg over alle de små tingene i hverdagen som er vakre og gode- da greier man alt. :) Nettklemmer til deg! Du har forresten en nydelig blogg. :)

 • Wenche

  April 20, 2013 at 10:31 pm Reply

  Har bare gode ting å si om NAV faktisk! ok,ting tar tid..men,det blir litt feil å henge ut ansatte som tullinger,vanskelige,umenneskelige osv.Igjen,syntes jeg.Med diagnoser,som er konkrete og uten tvil,facts fra fagpersonell osv…Vel,så rakk jeg ikke telle til en engang,men igjen dt var meg.Men jeg prøver å se menneskene som jobber der,for de er det de og.Nb,jobber ikke i etaten eller kjenner noen i etaten.

  • ANETTESHUS

   April 21, 2013 at 10:11 am Reply

   Hei, Wenche ! Godt å høre at noen har positive erfaringer også :)

   Jeg har vært i systemet lenge, ingen grunn til å tvile min diagnose (har epilepsi og er hodeopperert) Men dette er dessverre mine erfaringer. Henger ikke ut personer, men hele systemet. Saksførere osv er jo kneblet av håpløse regler – noe som ikke de ansattes skyld. Men det er da allikevel ingen grunn til å opptre umenneskelig ?

   Klem

 • LIFESTYLE by Sessan

  April 21, 2013 at 5:52 pm Reply

  Kära Anette, jag förstod i de första settningene att du skrev om odjuret NAV & tyvärr ställer jag mig i rekken av de som faktiskt føler mig mentalt misshandlet av det systemet. Alla fina ord om vad dom skall göra för sina brukare är just inget annat än WORDS tyvärr.

  Det jag blir aller mest upprörd över är att -OM det bara hade vart du & jag, då hade jag förstått. På alla platser finns det dom som inte trivs i sitt jobb eller helt enkelt inte är på rätt plats. MEN det fruktansvärda är att när man pratar med all som är SJUKA så går samma sak igen -Dom känner sig inte ivaretatt, dom føler seg misstänkliggjort, dom måste dokumentera, argumentera & diagnostiseras ihjäl. NAV ber om en specialisterklæring & går den i favör bruker, må det nästan dokumenteras av ännu en specialist.

  Det är så kränkande att vara sjuk & beroende av NAV att ord blir fattiga.

  Massa massa styrka sendes din väg, STÅ PÅ & ge inte upp.

  Så synd att du inte hade anledning att komma på blogg fest i helgen, vi hade super kul :D & jag hade glädet mig så att kanske se dig <3 Men det BLIR ny fest för det var ju så lyckat!!

  Nu måste jag ta ett tak & packa några flytt esker :P Vi övertar Fjellstua den 30:e april & flyttbilen går den 3:e mai *Weeeei* Jag är strax Haldenser *tihiii*

  Goda klemmer & bästa veckan till dig

Post a Comment